Játszani öröm! +36 20 324 3807

Zoo - Állatok és kölykeik

Gyártó:
Ravensburger
Cikkszám:
3110
Életkor:
3-5 év
Ajánljuk:
fiú és lány
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
1-4 munkanap
4 890 Ft

Termékleírás

Játékosok száma: 1-4 fő
Játékidő: 10-15 perc
Alapanyag: papír
Doboz mérete: 19 x 5,5 x 27 cm

A gyerekek játékos formában fedezhetik fel, hogy melyik állatkölyök melyik állatmamához tartozik. Mivel a képpárok illesztési vonala egymástól kissé eltérő, a gyerekek maguk is meg tudják állapítani, hogy a képrészletek valóban összetartoznak-e. Ez a keresgélés egyedül is jó mulatság. Ez a tanító játék többféle lehetőséget is magában hordoz, így mindig új és változatos módon játszhatunk vele.

A játék célja

Mely állatok tartoznak össze?
Ebben a legkisebbek számára készített, izgalmas társas játékban 12 állatmama és csemetéik várják a gyerekeket. Mint minden apróság, ezek a kis állatkák is eltévednek néha, de az óriási puzzle-darabok segítenek: csak egyféleképpen illeszthetők össze, így biztosak lehetünk abban, hogy minden csemete megtalálja a mamáját.

Előkészületek

Elsőként válasszuk szét a képpárokat, közben nevezzük meg mindegyik állatot, és mutassuk meg a gyermeknek, hogyan lehet jól összeilleszteni a párokat. A legfiatalabb játékosok kedvéért csak néhány állattal kezdjük játszani, és mutassuk is be őket a gyermeknek. A játék során beszélgessünk is az állatokról, mondjuk el, hol élnek, mit esznek, stb.

Játéklehetőségek:

1. Képpárok keresése
Az állatkártyákat összekeverjük, és képes oldalukkal felfelé fordítva kiterítjük. A gyerekeknek most meg kell keresniük az összetartozó képeket, miközben megnevezik a képkártyákon látható állatokat.

2. Kinél van az állatkölyök?
A játékvezető magához veszi azokat a kártyákat, amelyeken az állat-mamák láthatók, a kölyköket pedig egyenlően elosztja a gyerekek között. Ezután sorban egymás után megmutatja a gyerekeknek az állat-mamákat, és felteszi a kérdést: „Kinél van a kölyke?

3. Kártyák csereberéje
A kártyákat fejjel lefelé fordítva összekeverjük, és egyenlően elosztjuk a gyerekek között. Mindenki felveszi a saját kártyáit, és figyelmesen megnézi. Aki saját képei között máris talál párt, azt kirakhatja maga elé az asztalra. Ezután a gyerekek egymást kérdezgetve próbálják megtalálni hiányzó állatkártyáikat. Az első gyerek megkéri a szomszédját, adja neki pl. a kiselefántot, cserébe odaadja érte pl. a kacsamamát. Ha a csere létrejön, összeillesztik a képpárokat és a következő játékoson a sor, hogy cserét ajánljon a másik szomszédjának. A játék addig folytatódik, amíg minden mama megtalálja elveszett kölykét.

4. Képkeresés lefelé fordított kártyákkal
Ez a változat nagyobb gyerekeknek való. A kártyákat képes oldalukkal lefelé fordítva kiosztjuk. Minden gyerek alaposan megnézi saját állatkártyáit, de anélkül, hogy azokat a többieknek megmutatná. Aki mindjárt talál összeillőket, rögtön ki is rakhatja maga elé. A többi kártya fejjel lefelé fordítva az asztalon marad. Az előbbi változat szerint, a gyerekek most is elkezdik kérdezgetni egymást, hogy a hiányzó kép-feleket megtalálják. Az első játékos megkérdezi szomszédját: Pl.: „Nálad vannak a medvebocsok? Ha igen, akkor a játékos odaadja a kártyákat a kérdezőnek. Most ő kérdezi a következő játékost. Aki így hozzájut a keresett kártyához, az rögtön összeilleszti, és maga elé teszi az asztalra.

Játék vége

A játékot az nyeri, akinek a legtöbb képpár gyűlik össze.

A képpárokon az alábbi állatok találhatók:

Kutya – kutyakölykök
Macska – kismacskák
Kacsa – kiskacsák
Nyúl – kis nyuszik
Ló – csikó
Kecske – kecskegidák
Oroszlán – oroszlánkölykök
Majom – kismajmok
Tehén – borjú
Tyúkanyó – csibék
Medve – bocsok
Elefánt – kiselefánt

A doboz tartalma: 12 képpár, játékszabály.

Hasonló termékek