Játszani öröm! +36 20 324 3807

Pylos Mini

Gyártó:
Gigamic
Cikkszám:
3078
Életkor:
7-12 év
Ajánljuk:
fiú és lány
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
1-4 munkanap
7 390 Ft

Termékleírás

UTOLSÓ DARAB!

Játékosok száma: 2 fő
Játékidő: 5-20 perc
Alapanyag: fa
Doboz mérete: 18 x 3 x 18 cm

Ez a játék kiemelkedő mértékben fejleszti a térlátást, a helyzetfelismerést, hozzájárul a logikus gondolkodás kialakulásához és továbbfejlesztéséhez. Összetett szabályrendszerének köszönhetően nem csak a kisgyermekek, hanem a felnőttek elméjét is megdolgoztathatja.

A játék tartozékai:

- 1 db csonka gúla alakú tábla 16 lyukkal

- 15 világos és 15 sötét golyó

A játék kezdetén a játékosok a golyókat a tábla szélén levő tároló rekeszben helyezik el.

A játékosok sorsolás alapján szint választanak. A világos kezd.

A játék célja:

A játék során a játékosok a 30 golyó felhasználásával megpróbálnak egy piramist felépíteni. A JÁTÉK NYERTESE, AKINEK A GOLYÓJA KERÜL A PIRAMIS TETEJÉRE.

A játékosoknak tehát spórolniuk kell a golyókkal, amelyeket az alábbi szabályok alapján tehetnek meg. A játékot az nyeri meg, akinek több golyója marad a tároló rekeszben, így ő tudja felhelyezni az utolsó golyót a piramis tetejére. A játékosok felváltva raknak. Az a játékos, akinek előbb elfogy a golyója, elvesztette a játékot.

A JÁTÉK MENETE

A játék kezdete:

A játékosok felváltva felhelyeznek egy-egy golyót a tábla valamelyik lyukába.

Gúla építése:

Ha a táblán, vagy magasabb szintes négy golyóból egy négyzet alakul ki a soron következő játékos ráhelyezheti valamelyik golyóját. Az alábbi lehetőségek közül választhat:

- Elővesz egy golyót a tároló rekeszből, és felhelyezi valahova a táblára

- Elővesz egy golyót a tároló rekeszből, és felhelyezi a négyzet tetejére

- A táblán levő golyói közül helyez egyet a négyzet tetejére, ennek a golyónak azonban alacsonyabb szinten kell lennie, mint ahova helyezi. Ezzel a lépéssel megspórol egy golyót. Az a golyó, amelyre már ráhelyeztek egy másik golyót nem mozdítható el a táblán.

Négyzet építése saját azonos színű golyókból:

Az a játékos, aki saját színű golyóiból létrehozott egy négyzetet, levehet a tábláról egy vagy két golyót és visszahelyezheti a tároló rekeszbe. Bármelyik saját golyóját visszaveheti, azt is, amelyet éppen akkor tett fel, kivéve azt a golyót, amelyre már rá van helyezve egy másik golyó. Ha egyetlen golyó felhelyezésével két négyzet jön létre, a játékos akkor is csak egy vagy két golyót vehet le.

Gúla és négyzet egyidejű építése:

Egy lépésen belül lehetséges például, hogy a játékos a táblán levő golyói közül felhelyez egyet egy felsőbb szintre, ezzel létrehoz egy saját színű négyzetet, és azonnal levesz egy vagy két golyót és visszahelyezi a tároló rekeszbe.

A játszma vége:

A játszmát az nyeri meg, aki utolsó golyóját a piramis tétjére helyezi.

A JÁTÉK EGYSZERŰBB VÁLTOZATA GYEREKEK RÉSZÉRE

Kisebb gyerekek, hogy fokozatosan ismerkedjenek meg a játékkal, először játszhatják a játékot a négyzet építése azonos színű golyóból szabály nélkül, ahol a játékosok csak a gúlaépítéssel tudnak golyót spórolni.

A TÁRSAS JÁTÉK BONYOLULTABB VÁLTOZATA HALADÓ JÁTÉKOSOK RÉSZÉRE

A játékos levehet a tábláról egy vagy két golyót, ha azonos színű négyzetet vagy sort hozott létre. A sornak az első vagy a második szinten kell lennie:

- vagy négy golyóból álló sor az első szinten,

- vagy 3 golyóból álló sor a második szinten.

Átlós sor nem érvényes. Lépésenként 2 golyónál többet nem lehet levenni.

A játék időtartama:

5-20 perc. Versenyeken meg lehet határozni a játékosok játékidejét.

Jó szórakozást kívánunk!

Hasonló termékek