Játszani öröm! +36 20 324 3807

Rush Hour Shift - Csúcsforgalom - kétszemélyes logikai játék

Gyártó:
Thinkfun
Cikkszám:
3970
Életkor:
7-12 év
Ajánljuk:
fiú és lány
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
1-4 munkanap
7 790 Ft

Termékleírás

Játékosok száma: 2 fő
Játékidő: 10-20 perc
Alapanyag: műanyag
Doboz mérete: 30 x 6 x 20 cm

A Rush Hour Shift a legkeresettebb logikai tologatós játék kétszemélyes társasjáték változata. Minden mozdulat számít a versenyben ahhoz, hogy gyorsabban küzdd le a forgalmi dugót, mint az ellenfeled. Amikor lapot húzol, szükséged lesz némi szerencsére és a megfelelő stratégiára is a győzelemhez. Vajon saját autódat érdemes előrébb juttatni, vagy inkább az ellenfelet hátráltatni? A lehetséges lépések száma végtelen, és a mozgatható játéktábla egy teljesen új dimenziót ad a játékhoz. Amikor már azt gondolod, hogy a megtervezett út célba juttat, a játéktábla elmozdulása megváltoztatja a helyzetet. De ha ügyesen használod ki a lehetőségeidet, végül a te autód jut ki hamarabb a csúcsforgalomból!

Célod
A saját autódat elsőként túljuttatni a játéktábla szemközti oldalán lévő célvonalon.

Előkészületek
1. Állítsátok össze a játéktábla 3 külön részét egy összefüggő játéktérré, kialakítva így egy 6*14 mezős autópályát.
2. Válasszátok ki az egyik induló játékállást (angol játékszabály 23. oldal), majd ennek megfelelően helyezzétek fel a járműveket a játéktáblára.
3. Keverjétek meg a kártyalapokat, és mindkét játékosnak osszatok négy lapot képpel lefordítva. A megmaradt kártyalapokból képpel lefelé fordítva alkossatok húzó-paklit.
4 Döntsétek el egymás között, melyik játékos lesz az arany- és melyik játékos az ezüstszínű autóval.

Játék menete
1. Az első játéknál a fiatalabb játékos lesz a kezdőjátékos. Az ezt következő játékoknál az előző játék vesztese kezdheti a játékot.
2. A kezdőjátékos választ a kezében lévő négy kártyalapja közül egyet, majd képpel felfelé fordítva kijátssza azt, leteszi a húzó-pakli mellé. Ez lesz majd a dobó-pakli. A kijátszott kártyalapon lévő szimbólum szabályait figyelembe véve (lásd Kártyák szabályai résznél) vagy elmozdítja a saját autóját, vagy a játéktáblát tolja el. Ezután, ha akar, eldobhat a kezében lévő lapok közül egyet, amit feleslegesnek tart. Végül annyi lapot húz, hogy ismét négy kártyalap legyen a kezében.
3. A második játékos is kijátszik a kezében lévő lapok közül egyet, aminek végrehajtja a mozgatási akcióját. Ezután, ha akar, eldobhat a kezében lévő lapok közül egyet, amit feleslegesnek tart. Végül annyi lapot húz, hogy ismét négy kártyalap legyen a kezében.
4. A játékosok felváltva játszanak ki, dobhatnak el, és húznak fel lapot. A játék addig folytatódik, míg valamelyik játékosnak sikerül az autóját a teljes játéktáblán keresztül kijuttatni a forgalmi dugóból.
Megjegyzés: amikor az eredeti húzó-pakliból elfogynak a lapok, keverjétek meg az eldobott lapokat, és ebből alkossatok egy új húzó-paklit.

Játék nyertese
Az a játékos győz, akinek elsőként sikerül teljesen átjuttatnia autóját a játéktábla másik végén lévő célvonalon.

Járművek mozgatásának szabályai
1. A játékosok bármelyik járművet mozgathatják a játéktáblán, KIVÉVE az ellenfél autóját.
2. A járművek csak előre vagy hátra tolhatóak, oldalra nem.
3. A járműveket nem lehet felemelni a játéktábláról.
4. Csak az arany-és az ezüstszínű autónak van lehetősége elhagyni a játéktáblát. Az összes blokkoló járműnek teljes hosszában a játéktáblán kell maradnia a játék során.

A kártyák szabályai
A kártyák szabályai képekkel együtt megtalálható a játékban található leírásban.

A doboz tartalma: 1 játéktábla (3 részből), 32 kártyalap, 14 jármű

Hasonló termékek