Játszani öröm! +36 20 324 3807

Quixo Mini

Gyártó:
Gigamic
Cikkszám:
3080
Életkor:
7-12 év
Ajánljuk:
fiú és lány
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
1-4 munkanap
7 390 Ft

Termékleírás

UTOLSÓ DARAB!

Játékosok száma: 2 fő
Játékidő: 10-20 perc
Alapanyag: fa
Doboz mérete: 18 x 3 x 18 cm

Az amőba nehezített változatában 25 fakocka hever a táblán, X és O jelzésekkel ellátva. Kezdetben nem látunk jeleket: mindig a tábla széléről veszünk fel egy kockát, és a saját jelünkre fordítjuk – esetleg eltolva vele az adott sort vagy oszlopot valamelyik irányban. A jelek helyzete tehát folyton változik! Az nyer, aki a saját jelzésével ellátott kockákból ötös sort tud kialakítani.

Előkészületek a játékhoz:

A tábla közepén elhelyezzük a 25 fa kockát úgy, hogy a jelöletlen oldala legyen felfelé. A játékosok választanak, hogí melyik legyen a kör jelzésű és melyik a kereszt jelzésű kockákkal. Az a játékos kezd aki a kör jelzésű kockával játszik.

A játék célja:

Az nyer, aki ábrájából vízszintes, függőleges vagy átlós irányban egy ötöts sorozatot tud kialakítani.

Játékszabályok 2 játékos esetén:

A játékosok felváltva lépnek. A soron lévő játékos mindig köteles lépni. A soron lévő játékos kivesz egy jelzés nélküli, vagy egy saját jelével ellátott kockát a tábla széléről - a tábla közepén lévő kockák tabuk. Az első körben nincs választási lehetőség, mindkét fél csak sima kockát választhat. Az ellenfél kockájával nem lehet lépni.

A kocka jelzésének megváltoztatása:

Akár jrlöletlen a kiválasztott kocka teteje, akár a játékos neve látható rajta, a játékos a következőkben csak jelzéssel felfelé helyezheti el.

Kocka áthelyezése:

A játékos a kivett kockát áthelyezi egy hiányos sorba. választhat, hogy a sor melyik végére helyezi el a kockáját. Ugyanoda, ahonnan elvette, nem teheti vissza.

A játszma vége:

A játszma akkor ér véget, amikor valamelyik játékos egy 5 kockából álló sorozatot hozott létre, vízszintes, függőleges vagy átlós irányban. Az a játékos, aki ellenfele kockáiból hoz létre sorozatot, elvesztette a játékot, akkor is, ha egyidejűleg saját kockáiból is sorozatot hozott létre.

Játékszabályok 4 játékos esetén:

A játékosok 2 csapatot alkotnak és az azonos csapat tagjai egymással szemben helyezkednek el. A játékosok az óramutató járásával megegyező irányban következnek sorra. A játékszabályok azonosak a két játékosra vonatkozó szabályokkal, az alábbi kiegészítésekkel:

- a játékos csak akkor mozdíthatja el a kockáját, ha a jelzésen levő pont felé néz.

- a kocka áthelyezésekor, a játékos megfordíthatja a jelzést úgy, hogy a pont a társa felé nézzen.

- lépéskényszer van, a soron lévő játékos, mindig köteles lépni, ha lehetősége van, hogy egy saját jelzésű, vagy jelöletlen kockát áthelyezzen.

- ritkán előfordulhat, hogy nincs olyan kocka amelyet elmozdíthat, ilyenkor kimarad a lépésből.

Az a csapat nyer, amely először létrehoz egy ötös sorozatot vízszintes, függőleges vagy átlós irányban. Ebben az esetben nem számít, hogy a pontok merre néznek.

Érdemes játszma előtt megállapodni, hogy a csapattársak játék közben beszélhetnek-e egymással.

Hasonló termékek