Játszani öröm! +36 20 324 3807

Mondd, miért?

Gyártó:
Game Factory
Cikkszám:
3229
Életkor:
5-7 év
Ajánljuk:
fiú és lány
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
1-4 munkanap
4 190 Ft

Termékleírás

UTOLSÓ DARAB!

Játékosok száma: 2-4 fő
Játékidő: 10-25 perc
Alapanyag: papír
Doboz mérete: 27 x 4 x 19 cm

Ismeretterjesztő társasjáték Ovisoknak

Bizonyára az Ön óvodás gyermekei is intenzíven érdeklődnek az „élet nagy dolgai iránt. Talán napi szinten szeretnének egyre többet és többet megtudni a dinoszauruszokról, a növényekről, az állatokról, az emberekről vagy az időjárásról. Ez a társasjáték játékos formában bővíti az ovisok ismereteit 6 témakörben.

Témakörök:
- az emberi test
- az állatok
- a növények
- az időjárás
- a dinoszauruszok
- az emberek

Ha úgy érzi, hogy a fenti témakörökkel Ön is meg szeretné ismertetni gyermekét, akkor ezt a terméket nyugodt szívvel ajánlhatjuk.

A játék menete:

A pörgettyűt az asztalra helyezzük és a megfelelő kártyapaklikat a pörgettyű mellé rakjuk. A pörgetést a legfiatalabb játékos kezdi és utána az óra járásával megfelelő módon haladnak tovább. A kipörgetett szimbólumhoz tartozó kártyán lévő kérdést a játékvezető felolvassa, és ha a játékos megközelítőleg helyes választ ad a kérdésre, akkor azért jutalomszimbólum jár. A játékot az nyeri, aki a legtöbb jutalomszimbólumot gyűjti össze a játék végére.

Extra: Érdekességek kiskönyve (sok-sok érdekes adat a 6 témakörhöz kapcsolódóan)

Érdekességek kiskönyve

Dinoszauruszok
Volt idő földünk történetében, amikor az állatvilág uralkodói a dinoszauruszok voltak. Nagyon sok fajtájuk élt a földön. Voltak köztük növényevők, húsevők és mindenevők is, egy részük négy lábon, más részük alkalmanként vagy kizárólag két lábon járt. Több fajuknál bonyolult csontvázmódosulások, például testpáncél, szarvak vagy fejdíszek alakultak ki. A dinoszauruszokat általánosságban nagy csoportjuk fészeképítő, tojásrakó állatként ismert, ami arra utal, hogy a modern madarakhoz hasonlóan szaporodtak. Azt a közel 180-230 millió évet, amikor ezek az állatok a földön éltek a tudósok 3 korszakra bontották és elnevezték ezt Triász, Jura és Kréta kornak.

Az emberi test
Testünk több részből tevődik össze, mint például csontokból, izmokból, belső szervekből, agyból. Agyunk a szervezet egész működéséért felelős és egy úgynevezett központi idegrendszeren keresztül végzi ezt. Innen kapják a parancsot a különböző szervek, hogy mit tegyenek. Testünkben kb. 600-700 izom van, amelyek működése nélkül nem tudnánk mozogni, járni, lélegezni vagy beszélni sem- Az izmokat inak rögzítik a csontokhoz. A csontokat egymással összekötő ízületek azt biztosítják, hogy csak bizonyos irányba tudjanak mozogni.

Az állatok
Ahogy azt már bizonyára tudod, vannak házi és vannak vadon élő állatok. De hogyan alakult ki, hogy néhány állat az ember közelében él, néhány pedig vadon? Az ember sok állatot az évszázadok alatt „háziasított és főleg táplálékszerzés céljából tette ezt. Vannak azonban olyan állatok, amelyeket más célból „háziasított. Ilyen állat például a kutya, amely házőrző szerepet lát el az ember életében.

A növények
A növények az élőlények egyik nagy, több százezer fajt felölelő csoportja. A növényekre általában jellemző a fotoszintézis, vagyis a napfény energiáját felhasználva építik fel a testüket alkotó molekulákat. Találhatunk köztük ismerős élőlényeket, mint például a fákat, a füveket és a páfrányokat.

Az időjárás
Manapság már előre meg tudjuk mondani, hogy milyen időjárás lesz holnap, holnapután vagy jövő héten.
Vajon hogyan lehetséges ez? Például a higrométer a levegő nedvességtartalmát, a termométer a hőmérsékletet, a barométer a légnyomást méri. Alacsony légnyomású front közeledtét jelzi, ha süllyed a barométer. Ilyenkor rossz idő várható, tehát csökken a hőmérséklet és növekszik a levegő nedvességtartalma.

Az emberekről
Az emberek egy összefoglaló név. Anyukánk és apukánk, rokonaink szintén emberek. A földön nagyon sok ember él. Különböző nyelvet beszélnek és különböző a bőrük színe is. Minden embernek van foglalkozása és nap mint nap végzi ezt a munkahelyén. Te milyen foglalkozást szeretnél választani magadnak?

A doboz tartalma: 1 db körtábla,36 db nagy (vastag) kártya, 40 db jutalomszimbólum, 1 db játékszabály

Hasonló termékek