Játszani öröm! +36 20 324 3807

Gyöngyszövő

Gyártó:
Fakopáncs
Cikkszám:
4722
Életkor:
7-12 év
Ajánljuk:
lány
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
1-4 munkanap
1 890 Ft

Termékleírás

Alapanyag: fa + műanyag

A lécen egyszerűen készíthető medál, karkötő hajpánt, ruhadísz. A munkához egyforma, lehetőleg 2 mm-es kásagyöngyöket használjunk. Ebből legszebb a gyöngyszövés. A léc két végén elhelyezkedő vájatokba vezetjük fel a cérnát hullámvonalban. Így folytatjuk addig, míg a kívánt szélességet el nem érjük. Ha 10 szem széles munkát akarunk készíteni, akkor 11 sor cérnára van szükség. A hosszanti szálakon keresztbe fogunk dolgozni. Magunk elé tesszük a lécet úgy, hogy a szálak merőlegesen helyezkedjenek el testünkhöz képest. A léc szélétől kb. 5 cm-re kezdjük a munkát, hogy maradjon helyünk az eldolgozásra. A bal oldali első szálra rákötjük a tűbe fűzött kb. 1 m-es cérnát. (Dupla szállal dolgozunk!) Felfűzzük rá az első sor gyöngyeit, átvezetjük az összes szál alatt és a gyöngyöket egyesével beigazítjuk a hosszanti szálak közé. Amikor ez sikerült, a munka felső oldalán az összes gyöngyön át visszaöltünk a baloldalra. Így haladunk minden sorral. Kezdetben ne válasszunk bonyolult mintát, mert elég a szövés technikájára ügyelni. Később lehet a keresztszemes könyvek mintáival is próbálkozni.

A befejezés többféle lehet:

1. Egyenes záródás esetén a szálakat leakasztjuk, majd összecsomózzuk. (Esetleg makramé csomózással is díszíthetjük.)

2. Ék alakú befejezés: a szélső szálakat megkerülve 1-1 gyöngyöt elhagyunk. A munka szélessége így egy sorban 2 szemmel szűkül. Addig folytatjuk, amíg 2 vagy 3 szem marad. Fonással, csomóval, kapocs felerősítésével fejezzük be a darabot. Hogy mindkét vége egyforma legyen, az elején egyenesen kezdett részbe új szálat fűzünk, és megismételjük a fogyasztást.

3. Ha ruhára akarjuk feldolgozni a szövést, a hosszanti szálakkal azt is megtehetjük. Ha hosszú a szövésünk, az oldalát is rögzítsük néhány helyen.

Ezt a szövőlécet használhatjuk úgy is, hogy körben vezetjük rajta a szálakat. Így hosszabb szövést tudunk készíteni.

Hasonló termékek