Játszani öröm! +36 20 324 3807

Duo - Mely tárgyak tartoznak össze?

Gyártó:
Ravensburger
Cikkszám:
3109
Életkor:
3-5 év
Ajánljuk:
fiú és lány
Készlet:
Raktáron
Szállítás:
1-4 munkanap
4 890 Ft

Termékleírás

UTOLSÓ DARAB!

Játékosok száma: 1-4 fő
Játékidő: 10-15 perc
Alapanyag: papír
Doboz mérete: 19 x 5,5 x 27 cm

Mely tárgyak tartoznak össze?

A gyermekek játszva fedezik fel az összefüggést az egyes képkártyák között. A puzzle-nyúlványok segítségével maguk ellenőrizhetik, vajon összetartoznak-e a képek. Így aztán az összeillő képpárok kikeresése egyedül is jó szórakozás. A képekről sokat lehet beszélgetni is: Mondjuk el, mit látunk a képeken, mire való, milyen színű… és ki tudja, mennyi minden jut még eszünkbe. Mindeközben bővül és fejlődik gyermekünk szókincse.

1. Képpárok keresése

A kártyákat összekeverjük és képes oldalukkal fölfelé kiterítjük. A gyerekek most megkeresik az összetartozó képeket. Közben meg is nevezhetik a képeken látható tárgyakat.

2. Kinél van a párja?

A játékvezető magához veszi minden kártya egyik felét, a többit pedig kiosztja a gyerekek között egyenlően. Ezután, a nála lévő kártyák közül egymás után húz egyet, megmutatja a gyerekeknek és megkérdezi: „Kinek kell a homokozó-vödör?, vagy: „Kinél van a párja?

3. Képek csereberéje

A képeket kell fejjel lefelé fordítva összekeverjük és egyenlően elosztjuk a gyerekek között. Mindenki kiteríti maga elé a saját kártyáit és figyelmesen megnézi. Aki saját képei között máris talál párt, azt kirakhatja maga elé összeillesztve. Ezután a gyerekek egymást kérdezgetve próbálják megtalálni hiányzó állatkártyáikat. Az első gyerek megkéri a szomszédját, adja neki pl. a fagyit, cserébe odaadja érte pl. a babát. Ha a csere létrejön, összeillesztik a képpárokat és a következő játékoson van a sor, hogy cserét ajánljon a másik szomszédjának. A játék addig folytatódik, amíg minden képpár összeáll.

4. Képkeresés lefelé fordított kártyákkal

Ez a változat nagyobb gyerekeknek való. A kártyákat képes oldalukkal lefelé fordítva kiosztjuk. Minden gyerek alaposan megnézi a saját kártyáit, de anélkül, hogy azokat a többieknek megmutatná. Aki mindjárt talál összeillőket, rögtön ki is rakhatja maga elé. A többi kártya fejjel lefelé fordítva az asztalon marad. Az előbbi változat szerint, a gyerekek most is elkezdik kérdezgetni egymást, hogy a hiányzó kép-feleket megtalálják.
Az első játékos megkérdezi szomszédját: Pl. „Nálad van az alma?
Ha igen, akkor a játékos odaadja a kártyát a kérdezőnek. Most ő kérdezi a következő játékost. Aki így hozzájut a keresett kártyához, az rögtön összeilleszti, és maga elé teszi az asztalra.
A játék addig folytatódik, amíg minden képpár össze nem áll.

A kártyákon a következő képek találhatók:
baba – babakocsi
homokozó vödör – homokozó lapát
ceruzák – rajz
alma – almacsutka
fogkefe – fogkrém
gyertya – torta
kisasztal – kisszék
fagyi – tölcsér
távirányító – TV
tányér – evőeszköz
kabát – nadrág
mozdony – vasúti kocsi

A doboz tartalma: 12 kártyapár

Hasonló termékek